Misiunea noastră este să facem educație de mediu

Nature Talks este un ONG de mediu, care dezvoltă programe de educație pentru elevi din clasele primare. În 3 ani de activitate, Asociația a implementat programe de mediu pentru peste peste 17.000 de elevi.  În cadrul atelierelor interactive, copiii află lucruri noi despre poluare, risipă alimentară, colectare separată, eficiență energetică, schimbări climatice și reutilizare.

Cursurile pentru elevi sunt realizate cu ajutorul unor machete, jocuri și experimente, tocmai pentru ca informațiile să fie ușor de înțeles, iar atelierul să fie pe placul celor mici.
Temele sunt abordate în așa fel încât elevii să plece de la atelier cu o serie de sfaturi concrete, ușor de pus în practică, astfel încât să contribuie la protejarea mediului.

Cifrele din spatele proiectului

17.000+
de elevi participanți
10+
programe de educație de mediu
2+
seriale online pe teme de mediu

Despre educația de mediu

În acest moment, educația de mediu nu este o materie obligatorie în școlile din România. Sunt anumite opționale care abordează teme legate de mediu, însă nu există nicio statistică privind numărul elevilor care aleg astfel de materii.

Nature Talks a făcut parte din grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și mediu înființat la nivelul Administrației Prezidențiale, în 2021. În urma consultărilor dintre autorități, specialiști de mediu și ONG-uri, Administrația Prezidențială a publicat un raport care arată că începând cu anul școlar 2022-2023, se va organiza în fiecare unitate de învățământ „Săptămâna Verde”, o săptămână în care elevii vor avea activități legate de mediu.

Nature Talks vine în sprijinul școlilor din România cu ateliere de mediu interactive, atât în perioada în care acestea organizează ”Săptămâna Verde”, cât și pe parcursul anului școlar.

UNDE POATE AJUNGE ȘCOALA DE MEDIU

Școli publice

Școli private

Companii

Instituții publice

Festivaluri

Școli de vară

Cine suntem noi

Teodora Iacob
președinte Nature Talks
project manager
Adrian Cojocaru
vicepreședinte Nature Talks
implementare proiect
Emilia Frunzaru
responsabil comunicare
trainer Nature Talks
Claudia Gherghel
Trainer Nature Talks

Impresii despre Școala de Mediu

Ne bucurăm să avem alături de noi, în programele ”Școala de mediu”, autorități din România, companii, elevi, profesori și părinți care susțin educația de mediu. 

L.T.
Luminița Trifan, învățător Școala Gimnazială ”Elena Văcărescu”

Elevii au fost foarte încântați de activitatea de astăzi. Apreciem căldura cu care au fost întâmpinați, profesionalismul de care au dar dovadă trainerii, dar și bogăția materialelor și relația de comunicare cu elevii. Mulțumim încă o dată pentru tot efortul depus!

proiect: ”meserii de viitor - natura caută al tău ajutor”
V.S.
Virginijus Sinkevičius, comisar european

Sunt lucruri concrete pe care le puteți face, astfel încât să ajutați comunitatea din care faceți parte și să fiți un model pentru părinții și prietenii voștri. Nu sunteți singuri! Când participați la ”Săptămâna Verde”, faceți parte dintr-o mișcare la nivel european. Bucurați-vă de ”Săptămâna Verde” și profitați la maximum de experiența aceasta. Nu uitați că vocea voastră contează, începeți să aveți grijă de mediu chiar de astăzi!

proiect: ”Săptămâna Verde”
I.D.
Ioana Dan, cadru didactic Liceul Teoretic Național

Și pentru elevii noștri atelierele derulate în timpul anului școlar au reprezentat oportunități minunate pentru a le aminti, încă o dată, câte putem face pentru a trăi într- un mediu sănătos. Așteptăm cu mult interes următoarele proiecte! Felicitări pentru
muncă și implicare!

proiect: ”Meserii de viitor-natura caută al tău ajutor”
M.N.
Monica Nicodim, părinte

Vă mulțumim pentru acest proiect minunat! Fetele noastre au fost tare încântate legat de tot ce au aflat și s-au întors acasă bucuroase că fiecare va avea acum grijă de plăntuța ei!

proiect: ”Școala de vară ECO 2.0”
S.C.
Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației

Este nevoie de multiplicarea exemplului pe care Nature Talks îl dă astăzi, pentru că avem nevoie de specialiști care să prezinte copiilor într-o manieră atractivă subiecte legate de mediu. Nature Talks, prin cele 6 proiecte realizate până acum, arată două lucruri: profesionalism în abordare și dorința de a face școlile mai prietenoase cu mediul.

proiect: ”Săptămâna Verde”, 31 mai - 5 iunie
M.B.
Mădălina Birisiu, părinte

O plăcere deosebită pentru Andrei să participe la acest proiect (chiar dacă a participat și la prima ediție). Recomand pentru informațiile valoroase, dar și pentru căldura persoanelor care îl susțin și modul interactiv al atelierului. Felicitări!

proiect: ”Școala de vară ECO 2.0”

Apariții media

Cheamă Școala de Mediu la tine!

Completează un scurt formular și hai să ne cunoaștem!

Contactează-ne